top of page
IMG_2319.HEIC

Ik ben Louise (1999) en ben afgestudeerd aan het KASK in Gent als illustrator. Op dit moment studeer ik nog voor goudsmid in Antwerpen.

 

Voor zolang ik me kan herinneren ben ik altijd al aan het tekenen geweest. Als kind waren de witte muren dan ook vaak het slachtoffer van vele tekeningetjes en stripverhalen. 

 

In mijn illustraties verwerk ik graag een mix van verschillende mediums. Vaak begin ik in grafietpotlood, aangevuld met acrylverf en aquarelpotloden. Daarnaast maak ik ook graag gebruik van papieren uitknipsels en dikke stiften. Sinds kort probeer ik me ook te verdiepen in de mogelijkheden van digitaal tekenen in combinatie met analoge technieken.

 

Thematieken die mij inspireren zijn o.a. het circus, maskerades, dromen, het rariteitencabinet, exotische dieren, mythen en legenden, etc. Mijn figuren en creaturen bevinden zich vaak in een fantasievolle wereld waar ze op een beweeglijke manier op elkaar inspelen. Mens wordt dier en dier wordt mens. Soms zijn ze niet uit elkaar te halen… 

 

Naast mijn eerder kleurrijk werk (gemaakt uit verf en potlood), teken ik ook graag korte stripverhalen in vulpotlood. Deze kortverhalen gaan vaak over absurde situaties in een plastische wereld waarin antropomorfisme en metamorfose centraal staan; figuren veranderen van gedaante en de wereld waarin ze zich voortbewegen herschept zich mee. Een wereld van mogelijkheden volstrekt zich en alles lijkt mogelijk.

 

Zie masterproef:

https://graduation.schoolofartsgent.be/student/louise-de-meester/

 

Ik ben gepassioneerd door illustratie. Als ik teken, dan ontsnap ik even aan de realiteit. Ik hoef geen rekening te houden met wat kan en wat niet kan. Fantastisch gewoon...

Heb je een vraag of heb je interesse in een samenwerking?

Neem dan gerust contact met me op! 

bottom of page